diumenge, 27 de juliol del 2014

Bomboneria Fargas

Bomboneria Fargas
 
La xocolateria Fargas existeix des de 1820, tot i que no consta en papers administratius de manera oficial fins l'any 1827. Són una xocolateria centenària i catalana que existeix a Barcelona des de fa 187 anys. Qui ho diria?
Tot el que ofereixen als clients es realitza manualment. Antigament feien servir un molí de pedra per fer xocolata, que funcionava amb la força d'un ruc. Aquesta tècnica era anomeada "Xocolata a la pedra" perquè el cacau es molia sobre pedra còncava de granet que estava calenta. El cacau triturat es fonia i regalimava pel centre, a través del forat del molí on es barrejava amb el sucre. En aquell llavors, també hi havia xocolaters de la casa Fargas que anaven fins els domicilis per oferir la xocolata al "gust". Els clients personalitzaven la recepta segons la quantitat de sucre i espècies que volien.
Avui dia, el molí xocolater encara es fa servir. Produeix part de la xocolata que utilitzen. És impressionant la història que té el molí i, per això, l'han volgut preservar. El molí va ser instal·lat arrel d'una vaga de treballadors al 1840 a Alemanya i ha perdurat fins avui - m'explica la senyora Teresa Torras.
Actualment tenen moltes classes de bombons i xocolata: xocolata negra, trufes gelades, bombons de licor, d'atmella, de nous, de fruita confitada, de xocolata negra i taronja, etc.
Quan pregunto pels bombons més demandats, m'explica que els que millor es venen són els de xocolata negra o amb llet i atmelles o avellanes.
No s'ha d'oblidar que aquesta bomboneria ofereix una àmplia gamma per poder escollir i tots fets d'una forma manual!
 
La meva experiencia/Opinió
 
Primer de tot, he de dir que conec aquesta botiga des de que era ben petita i que guardo un molt bon rècord! La botiga és molt petita, molt acollidora i fa molt bona olor quan hi entres per les barreges de xocolata existents. La gent sol confondre aquesta bomboneria amb l'empresa Farga i, és un error que NO es pot cometre, ja que una ofereix tot casolà, mentre que l'altre, tot industrialitzat.
Si alguna vegada necessites fer un regal a una persona golafre, no pots deixar de visitar aquesta botiga, ja que la xocolata oferida està molt i molt bona. Sí que és cert que els preus són una mica elevats, però s'ha de tenir en compte el procés de fabricació, que està tot fet d'una forma artesana i que són ells mateixos que realitzen els bombons a la planta d'adalt.
El tracte de la casa és molt agradable i familiar, i la botiga em recorda a casa de la iaia quan fa els seus menjars típics. Tant és així, que quan vaig anar a fer unes preguntes, la propietària, la senyora Teresa Torras, em va estar explicant el funcionament, les anècdotes i la història del molí de pedra. I, com si no hi hagués prou, em va regalar tres bombons de xocolata negra, amb cava i ametlla. Només tinc una paraula per descriure'ls, BONÍSSIMS!
 
Fitxa tècnica
 
Adreça: Carrer del Pi, 16
Telèfon: 933020342
Parada de metro: L3- Liceu
Horaris:
 - De dilluns a dissabte de 09.30h a 20.30h
 - Diumenges tancat
 
Zona: Gòtic
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per expressar la teva opinió!